Byggnadsår: 1957

Renoveringar
2019 - Planerad ombyggnad av Blue Diamond-lokalen till 2 nya bostadsrätter
2019 - Planerad målning av parkeringsplatserna utomhus
2018 - Omfogning av garagets östra fasad (beräknas klart innan Jul)
2018 - Tvättstuga & torkrum 2 & 3 (beräknas klart innan Jul)
2018 - Dränering och invändig renovering av garaget (beräknas klart innan Jul)
2018 - Ny fjärrvärmecentral
2013/2014 - Relining av avloppsstammar
2013/2014 - Ny värmeanläggning med solpaneler och bergvärme för att minska uppvärmningskostnader
2011 - Tvättstugor
2004 - Ombyggnad av f.d. närköp till fritidslokal samt flytt av fastighetskontoret
2003 - Takomläggning samt omfogning av södra fasaden
1997 - Installation av hiss samt renovering av trapphusen
1995 - Tappvattenstammarna byttes ut
1995 - Nya fönster
1993 - Installation av hissar i trapphusen
1993 - Nya fönster och byte till säkerhetsdörrar in till lägenheterna
1993 - Nytt miljöhus
1993 - Nya tappvattenledningar för varm- och kallvatten
1993 - Nya element i hela fastigheten
1993 - Ny gård ovanför garaget
1993 - 2st nya tvättstugor (nr 1 och 4)

Miljövänlig uppvärmning
Föreningen investerade 2013 i en ny modern värmeanläggning som värmer huset med både solpaneler och bergvärme. Denna storsatsning på uppvärmning med förnyelsebar energi är inte bara miljövänlig utan ger även avsevärt lägre driftkostnader jämfört med liknande fastigheter. Det ger dig som boende lägre avgifter på sikt och godare samvete för din minskade miljöpåverkan.
En av de modernaste och mest miljövänliga värmeanläggningar som någonsin byggts är belägen hos oss i Brf Skölden i Malmö.
Det unika med anläggningen är dess förmåga att kombinera en rad olika energislag för bättre effekt. Anläggningen använder i huvudsak geoenergi eller bergvärme som det också kallas. Detta kompletteras med solpaneler som på vintern används för att höja temperaturen på den värme som man får från berget. På sommaren används istället solpanelerna för att värma varmvattnet.
Med hjälp av ett avancerat styrsystem är det möjligt att kombinera geoenergi, solpaneler och fjärrvärme i värmepumparna, vilket har lett till att föreningen har sänkt sina energikostnader med ca 68%.
Bengt Lundin har projekterat och projektlett med borrning från HP Borrningar i Klippan samt andra lokala installatörer.

Anläggningen i siffror

• 4 st 45 kW IVT Värmepumpar