Köpa Bostad
Bostadsrätter till salu i föreningen hittar du på Hemnet. Lägenheter i huset har adress Vattenverksvägen 27 A-G och Sperlingsgatan 10 A-B.

Om föreningen
Som en egen stad i staden ligger Kirseberg uppe på backarna i norra delen av Malmö. Mitt i Kirseberg ligger Brf Skölden med sina 94 lägenheter.

Som boende i Brf Skölden har man nära till Beijers park, bibliotek, golfbana, skola och dagis. I Kirseberg finns också matbutiker, pizzerior, frisörer, videoaffär, konditori, apotek och blomsteraffär. Stadsbussen nr 4 stannar precis utanför dörren och förbindelserna är mycket goda. Närheten till Värhemstorget, som är en knutpunkt för busstrafiken, gör också att pendling till andra orter går smidigt.

Målsättningen för vår bostadsrättsförening Skölden är givetvis att alla skall trivas och känna trygghet och gemenskap i boendet.
Vi är en HSB-förening och uppfyller även HSBs krav för särskild cerftifiering. Som HSB-medlem får du även en rad förmåner.

Styrelsen beviljar dig medlemskap
En grundprincip för alla ekonomiska föreningar är att de ska vara öppna. Den som vill bli medlem får inte stängas ute. I en bostadsrättsförening är denna princip inte riktigt lika uttalad.

Styrelsen, som beviljar medlemskapet i bostadsrättsföreningen, prövar om köparen uppfyller de krav som finns i lag och stadgar. Exempelvis ska en medlem kunna fullgöra sina ekonomiska förpliktelser gentemot föreningen. Styrelsen får däremot inte vägra någon medlemskap med hänvisning till att han eller hon inte är svensk medborgare, kommer från ett visst land eller saknar förmögenhet. Det är dock tillåtet att vägra juridiska personer medlemskap i en bostadsrättsförening. Villkoret för att ditt köp av bostadsrätten ska bli giltigt är att du blivit antagen som medlem.

Styrelsen är skyldig att snarast, normalt inom en månad från ansökan, avgöra frågan och ge dig ett besked. Om styrelsen vägrar dig medlemskap blir överlåtelsen ogiltig och säljaren kvarstår som bostadsrättshavare. Du kan ansöka om prövning i hyresnämnden och hyresnämndens beslut kan överklagas.